tiistai 2. marraskuuta 2010

Hiilihydraatit pois vai mitä?

Täällä ollaan ja toivoa ei ole menetetty!
Vaikeaa on kuitenkin hahmottaa se terveellinen ruoka, kun joka toinen tuutti huutaa hiilihydraatit pois, toinen vähärasvaisen perään ja kolmas puskee muotidieettejä. Muotidieetit on onneksi jääneet hieman sivuun. Olen itsekin kokeillut kaalikeittokuuria ja sillä saa hyvin potkua siihen millaiset annoskoot lautaselle kuuluu, sen miten paljon ihminen saa syödä kasviksia päivässä huolettomasti ja ehkäpäs marjatkin löytyvät mukaan aterioille hedelmien lisäksi tai tilalle.

Kaalikeitto-sairaaladieetti-ihmekeitto

Kaalikeitto perustuu nesteiden poistamisen vaikutukseen. Mukaan laitettavassa varsisellerissä on myös nesteitä poistava vaikutus.
Alla olevista nettilinkeissä erilaista tietoa dieetistä ja keiton ohje, joka myöskin vaihtelee. Välillä pistetään porkkanoita ja välillä purjoa. Sokerimoimaton mehu on jotenkin yllätys päivänohjelmissa. Ajatushan, että viikko syödään joka päivä jotakin erilaista, mutta keittoa saa vetää niin paljon kuin sielu sietää. 5-8 kg pitäisi lähetä viikossa, mutta silloin joskus kun testasin lähti sellaiset 2 kg pois. Pissatti aluksi koko ajan eli nesteitä lähti, mutta en uskon paljoakaan rasvaa kuluneen ;)

Dieetit.fi
Laihduttaminen.com
Laihdutusnetti.fi

Hiilihydraatiton dieetti

Tästä sanotaan, että käy toisille, mutta ei kaikille. Hiilihydraatiton ruokavalio on rajumpaa kuin karppaus, jossa sallitaan vähän hiilareita. Voit syödä vapaasti lihaa, kanaa, kananmunia, juustoa ja maitotaloustuotteita ilman sokeria. Kokonaan täytyy jättää pois seuraavat ruoka-aineet: leipä, peruna, pasta, makaroni, riisi, puurot, sokeri, jauhot, hedelmät ja pähkinät. Nyt jo alan nieleskellä tyhjää - ruisleipä pois, pahinta myrkkyä ihmiselle, voi sentään. Jos vähentäisin ainakin ensin pariin palaan päivässä ;) Maailman ehkä tunnetuin vähähiilihydraattinen dieetti on Atkinsin dieetti, jossa hiilihydraattien saanti lasketaan aivan minimiin ja proteiineja ja rasvoja syödään sen sijasta enemmän.

Terveyspalvelut.com

Täältä hiilaritietoiset.net löytyy mielenkiintoinen kannanotto Kotilääkärin artikkeliin vaikka onkin jo viiden vuoden takaa. Nettilinkki


Tämä pistää taas miettimään missä on oikea tieto, kuka on oikeassa, mikä olisi itselle sopivin keino? Apuva :)